BLOG 2: In afwachting van kaas…

30
mei
2016

De planken zijn gereed (en leeg), de vitrine is stekkerklaar (en ook nog leeg). Ik ben in afwachting van ‘mijn’ kazen. Ze zijn niet van mij, maar zo voelt het inmiddels wel. Tijdens mijn intensieve zoektocht naar de beste boerenkazen, bijzondere brie, blauwschimmels en korstkazen ken ik de verhalen achter kazen. En deze week ga ik ‘mijn’ kaasschatten eindelijk ontmoeten. Woensdag komen de kazen!
Dan liggen de planken vol met bijzondere kazen, zoals IJgenwijz. Een karakteristieke kaas van melk van de koe, geit en schaap. In Nederland is dit de eerste kaas met deze melkverhouding. Op ambachtelijke wijze geproduceerd door kaasboerderij de Ossenwaard uit Werkhoven.
En de vitrine vullen we met een internationale collectie kaasjes, ook uit Twente. Uit Duitsland komt het Peperkontje: deze stouterd is een prachtige roodflora kaas, pikant door de groene Madagaskar peper en tegelijkertijd fluweelzacht.

Donderdag 2 juni is HAP voor het eerst open! En kan ook jij ‘mijn’ kaasschatten komen begroeten.

Tot donderdag!

PS 1. Enne… lunchen, kado’s scoren en goeie koffie drinken kan bij HAP ook.
PS 2. Een grotere opening doen we later samen met de buurtjes Orangerie 21 en Het Stijllokaal.